Opalen vecka 4 Kurran och Pigan - Brevets väg

 

I början av terminen läste vi projektboken för barnen och deras reflektioner och lärande speglade sig i att de vill ha besök av Kurran och Pigan. Men vart bor de och hur kan vi ringa och skicka brev till de undrade några barn.  Tillsammans bestämde vi oss för att ta reda på brevets väg för att kunna skicka brev till Kurran och pigan. 

Vi har tittat på Jecko och Jessi en film som handlar om brevets väg. Vi har tittat på hur olika brevlådor kan se ut och barnen har fått välja och måla sina egna brevlådor. 

De äldre barnen håller på att skapa en brevlåda med hjälp av olika material. Brevlådan ska finnas på avdelningen och meningen med den är att vi ska kunna skicka brev till Kurran och Pigan. 

Vi har fått brev från kurran och pigan och vi har avslutat veckan med att skriva ett brev tillsammans med barnen. Vi samtalar om hur man skriver ett brev, början , mitten och ett avslut. Nästa vecka planerar vi att tillsammans med en liten grupp posta brevet. På brevet behöver det stå en adress. Vad är en adress frågar ett barn, vi har pratat med barnen om vart de bor och varför det är viktigt att ha en adress. " brevbäraren måste kunna lämna brevet säger ett barn" ett annat barn säger att adressen står på ens brevlåda om man vill kan man titta där"