Safiren : mötes plats -ateljé

 Safirens barn tycker om att vara i ateljén och vi  har både planderade undervisningsstunder men även spontana stunder  då  barnen har  valt att vara i ateljén.  I ateljén få vi möjlighet att arbeta med olika material och tekninker och  det som barn tycker mest om är att få måla. Materialet i ateljen är tillgänglig och barnen får själva experimentera med fägerna, redskap och underlag .  De inspireras ofta av varandra och vi ser samma motiv på fler  alster. I veckan var det  hjärta och sommarskuggan som är favoritmotiver på flera målningar. 

  Det som vi värdesätter mest  är att ateljén är ett mötesplats där barnen aktivit kommunicerar, samarbetar , inspirerar och samspelar med varandra . 







Lpfö 18 "Barngruppen och samspelet mellan barnen är en viktig och aktiv del i barnens utveckling och lärande i förskolan. Undervisningen ska baseras på såväl att barnen lär tillsammans och av varandra som samspelet mellan vuxna och barn. Alla som ingår i arbetslaget ska därför vara uppmärksamma på alla barns möjligheter till samspel mellan enskilda barn, i barngruppen och med de vuxna." (sid. 11)