Picknick - "Kurran och Pigan"

 

Som avslutning förra veckan ( v38) läste vi om de fyra första sidorna som spelades upp under måndagens projektstart.  Barnen berättar att de själva kan berätta utan att läsa, de vet vad som har hänt i sagan och kan återberätta detta. Några barn är inte överens om "nöten"  är det en riktig eller en låtsats som användes i teatern. Barnen berättar att  Kurran och Pigan  har picknick, men vad betyder picknick? Några barn säger att picknick betyder att man har med sig filt och mat.

Sedan frågar vi barnen om de skulle vilja ha picknick ,  idag menar du frågar de lite förvånade men glada. Vi röstar om vilken plats vi ska sitta och ha picknick och barnen röstar mellan lilla "skogen", gräsmattan, eller önsketrädet. Lilla skogen får flest röster och eftermiddagens mellanmål blir picknick utomhus.   





Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla: "ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften",( Lpfö 18).