Nyckelpigor - Smaragden

Redan innan vi startade projektet med kurran och pigan var barnen intresserade av nyckelpigor. De hittade ofta nyckelpigor ute på gården och undersökte dem. Efter projektstart tänkte vi att vi skulle fånga upp barnens intresse för nyckelpigor och väva ihop det med projeket. 

I måndags hade vi som aktivitet att vi skulle leta upp nyckelpigor, och att undersöka närmre i luppar (små burkar med förstorningsglas) men vi hittade inte en enda! Barnen var vid gott mod och forsatte att leta i ca en timme. Tyvärr hittade vi inga den förmiddagen. På eftermiddagen sken solen upp och då minsann kunde vi hitta en del nyckelpigor att undersöka. 

Idag har vi haft skapande i ateljén. Vi har börjat skapa våra egna nyckelpigor, genom att måla på en papptallrik. Nästa gång vi jobbar med skapande ska barnen få klippa ut prickarna till nyckelpigan för att träna på sin finmotorik. 

Vidare vill vi ta reda på mer om nyckelpigor. Barnens nyfikenhet ska styra vårt undersökande. Vad vill ni ta reda på om nyckelpigor? Vad vet ni redan? Och i slutet av projektet kan vi jämföra barnens svar om vad de kan om nyckelpigor, då kan vi se deras progression och se vad de har lärt sig.