Biologi och estetik möts på Safiren.

 Under veckan som gått har Safiren undersökt sitt träd. Valet av träd har röstats fram av gruppen enligt demokratiska principer. För att ta reda på vilket typ av träd vi har valt, använde vi appen Seek. Med hjälp av kameran kan appen artbestämma växter och djur. Barnen fick starta appen och ta ett foto. Seek identifierade trädarten som en Vitoxel. I enlighet med läroplanen har vi arbetat för att barnen ska utveckla en förståelse för naturvetenskap och kunskap för växter och djur i vårt närområde. Att arbeta med appar och digital teknik är både spännande och givande för barnen. Det är här vi läggar grunden för en adekvat digital kompetens. 

Barngruppen fick i uppgift att arbeta tillsammans, för att avbilda vår Vitoxel. De fick använda sig av penslar och färg som medium. Kommunikation och samarbete var i fokus för denna aktivitet.

 "Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften." Ur läroplanen för förskolan.