Opalens barn fokuserar på det gröna monstret.

 Opalens barn har i två dagar nu analyserat vad som sker hos det gröna monstret i projektboken. I sina grupper har barnen tagit reda på mer om det gröna monstret. Vi har upptäckt att det är en pojke som har långt lockigt hår och tycker om blommor. Grön tycker om att ta hand om andra och bjuder på te eller kaffe till sina kompisar. Vi ser att han kan borsta tänderna själv men där finns hål i hans tänder. 

En eftermiddag denna veckan, har vissa barn varit i ateljén och målat med grön färg. Vi använde stämplar som verktyg och så satte vi igång, utrustade med olika nyanser av grönt färg. När dessa hade torkat klippte vi ut ögon, huvud, hår och mun för att skapa det gröna monstret. Fokus här var ansiktsuttryck. Barnen ville att han skulle vara glad eftersom han ser glad ut i boken. Vi satte oss på mattan idag och tog fram vår dokumentkamera. Det är en kamera som man kan filma och ta foton med. Man kan vinkla den och flytta den. Den gör det möjligt för många att se i samma bok samtidigt eftersom man kan koppla den till projektorn. 




Vi fokuserar på grön för att befästa oss i våra frågeställningar för denna terminen: Hur har vi det bra tillsammans? Hur blir man kompis?

Vi kommer att gå djupare in i detta med fokus på grön, blå och lila monstren. Nu börjar äventyret med grön.