Information kring närvarorutiner

 Registrering av barnens närvaro i nuddistelefonerna.

På förskolorna i hela Malmö Stad registreras barns närvaro och frånvaro i vårt digitala system- Nuddis.

Här kan ledning och personal ha en tydlig överblick kring barns närvaro och därav planera för god bemanning, pedagogiskt innehåll samt planera för rätt mängd mat.

Vi behöver er hjälp och vill påminna er vårdnadshavare om vikten av att frånvaroanmäla era barn vid sjukdom och ledigheter. Likaså när barnet återgår till förskolan efter ledighet/sjukdom, så behöver ni meddela detta dagen innan.

En annan anledning  till detta är att vi får väldigt många förfrågningar från försäkringskassan för tillfället gällande olika typer av frånvaro .Det är viktigt att det finns rätt registrerat i  vårt system (Nuddis), så att vi kan förmedla korrekta uppgifter till försäkringskassan och att korrekt ersättning betalas ut till er vårdnadshavare.

För att överlämningen på morgon/kväll ska bli så bra som möjligt så är det viktigt att ni som vårdnadshavare och era barn är delaktiga i detta arbete. Framöver kommer barnen och ni vårdnadshavare att i största möjliga mån vara delaktiga i in- och utnuddning.  Det hoppas vi främjar en god överlämning och dialog kring ert barn.